Hoe werkt het

Hoe help ik je een geschikte studie te kiezen?

Ik start met een beschrijving van jouw persoonlijkheid. Dat gaat heel eenvoudig met een persoonlijkheidsvragenlijst, die je thuis via internet invult. Beantwoord de vragen eerlijk, zodat er een goede beschrijving uit volgt. Ook doe je een online interessetest.

Studiekeuzetest

Daarna nodig ik je uit op ons bureau voor een studiekeuzetest, bestaande uit een persoonlijkheidstest, een interessetest en een beroepskeuzetest. De test maak je in ongeveer een uur.

Ook volgt een gesprek, waarin ik graag wil ontdekken wat jij belangrijk vindt. Waar loop jij warm voor? Wat zijn jouw ambities? In het gesprek (eventueel met je ouders er bij) komt dit uitgebreid aan bod. Ook de uitslag van de testen neem ik met je door. Dit gesprek duurt ongeveer 3 a 4 uur.

Studiekeuzeadvies

Op basis van de test en jouw persoonlijke voorkeuren, adviseer ik welke studies of opleidingen het beste bij jou passen:

  • Eerst krijg je een voorlopig studieadvies. Bespreek dat met je familie en vrienden. Gebruik dit advies ook om te kiezen welke open dagen van hogescholen en universiteiten je gaat bezoeken.
  • De uitgebreide schriftelijke rapportage volgt na een paar dagen. Daarbij krijg je toegang tot een digitale gids met alle studies en opleidingen in Nederland.
  • In het eindgesprek zetten we de puntjes op de i en geef ik tips voor het maken van de definitieve keuze.
  • De kosten zijn € 675,00 incl BTW voor de gesprekken, de testen, de rapportage & de online tool.

Lees meer over de inhoud van het studiekeuzeadvies.

Voor scholieren en studenten

Ik adviseer vooral scholieren in 4 of 5 HAVO en 5 of 6 VWO / Gymnasium, die voor het eerst een opleiding of studie kiezen. Ik adviseer alleen studies in Nederland. Advies over profielkeuze behoort niet tot mijn diensten. Wees ruim op tijd want voor 1 mei moet je al hebben ingeschreven! Soms al eerder.

Ook als je al bezig bent met je opleiding en denkt dat je een verkeerde studie hebt gekozen, is mijn advies zeer bruikbaar. Wil je in je eerste jaar van studie wisselen, neem dan contact op. Je hebt nu nog even de tijd om je te oriënteren dus wacht niet te lang!

Twijfel jij ook over je studiekeuze?

Bel me op telefoonnummer 06-20012165. Of geef je naam en nummer door via het inschrijfformulier. Ik neem dan snel contact met je op!